2 reacties

Verburg: braakregeling behouden

Landbouwminister Gerda Verburg gaat in Brussel toch pleiten voor de instandhouding van de braakregeling.

Een meerderheid van de Tweede Kamer is tegen afschaffing en Verburg sluit zich daarbij aan. Dat bleek vanmiddag tijdens een debat over het Europese landbouwbeleid.

Oorspronkelijk was Verburg van plan in Brussel te pleiten voor afschaffing. De Kamer wil het middel echter achter de hand houden voor noodgevallen en de minister heeft zich daarbij neergelegd. Wel wordt de braakverplichting voorlopig op nul gesteld.

Volgens Ernst Cramer (CU) gaat Verburg in haar visie op de toekomst van het landbouwbeleid te veel uit van de huidige, zonnige situatie. Nu is de vraag hoog en zijn de prijzen goed, maar dat biedt geen garanties voor de toekomst, betoogde hij.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Bianca

    Als ons bedrijf nou moet braken of niet het maakt onze buren niet uit dat zijn ambtenaren en kunnen de prijsstijging makkelijk betalen daarentegen kunnen wij verdere kostenstijgingen niet doorberekenen.Wat dat betreft maakt het niet uit in welk deel van het land word gebraakt,het is een ordinair middel om de prijzen te beinvloeden en de boeren kort te houden

  • no-profile-image

    ab

    Braak schaadt iedereen in het land waar de braak ligt. Het brengt minder voedsel voort. Prijs stijgt daardoor. Meer import. De graanoverslag in de Europese havens moet harder draaien voor de importen. Meer transport, meer vervuiling en deviezen die naar het buitenland gaan.

Of registreer je om te kunnen reageren.