Redactieblog

Utrecht heroverweegt toekomst veemarkt

De gemeente Utrecht gaat de sluiting van de veemarkt Utrecht heroverwegen.

Dat blijkt na de raadsvergadering van maandag. "We hebben een exploitatieplan opgesteld waarin de gemeente Utrecht met de veemarkt juist geld kan verdienen in plaats van dat het geld kost", vertelt voorzitter Cees Kers van de Stichting Veehandel Utrecht. De wethouder gaat de plannen om de veemarkt te sluiten nu op aandringen van de raadsleden heroverwegen.

"We hebben in het exploitatieplan een aantal belangrijke slagen kunnen maken. Door automatisering kunnen de kosten gedrukt worden en we willen een educatieve functie geven aan de veemarkt. Veel kinderen hebben wel olifanten en apen in de dierentuin gezien, maar een schaap van dichtbij kennen ze eigenlijk niet. Daarom willen we op professionele wijze rondleidingen gaan geven over de veemarkt", aldus Kers.

De plannen werden maandagmiddag met ondersteuning van onder andere LTO, NMV en de NBHV uitgelegd aan de Utrechtse gemeenteraad.

Of registreer je om te kunnen reageren.