Sector roodvlees ontzien bij verhogingen tarief

De keuringstarieven van de Voedsel en Warenautoriteit (VWA) in de roodvleessector stijgen volgend jaar minder dan eerder aangekondigd.

Landbouwminister Gerda Verburg wil daarmee voorkomen dat zelfslachtende slagers in de problemen komen.

Dat schrijft zij aan de Tweede Kamer. Een bezuinigingsoperatie noopt de VWA de tarieven voor activiteiten waar het bedrijfsleven voordeel bij heeft, de zogeheten retributies, te verhogen tot kostendekkend niveau. Voor de roodvleessector wordt voorlopig een uitzondering gemaakt.

Afgesproken is dat de totale kosten voor de branche volgend jaar maximaal 9,2 miljoen bedragen. Voor 2009 is een bijdrage van van de sector van ten hoogste 10,2 miljoen vastgesteld. Over de kosten in 2010 en 2011 moet nog een beslissing worden genomen.

Of registreer je om te kunnen reageren.