Redactieblog

282 x bekeken

Nederlands fruit en groente beter

Plotseling komt er hulp uit onverwachte hoek. Milieudefensie trekt aan de bel over gif op groente en fruit.

In het programma Radar wordt alles nog eens zwaar aangezet. Supermarkten worden publiekelijk aan de schandpaal genageld. Zo gaat dat tegenwoordig.

Goed nieuws echter voor de Nederlandse fruit- en groentetelers. Hun producten scoren veel beter dan de geïmporteerd groente en fruit. Uit andere landen – en dan met name de Zuid Europese - werd groente en fruit aangetroffen met tot tien keer zoveel gif. Soms ook nog van in Nederland verboden middelen.

De meneer van Milieudefensie raadde aan Nederlands fruit en groente te kopen. Dat was de grootste garantie voor veiligheid. Ik viel bijna van mijn stoel.

Maar wat een kansen voor de Nederlandse groente- en fruitsector. Wat een mogelijkheden om reclame te maken. In eigen land omdat we hier het schoonste product produceren en in het buitenland omdat we veel schoner produceren dan wie dan ook. Een enorme kans.

Tot slot een eye-opener voor Marianne Thieme. We doen het nog niet zo gek in Nederland. Dat geldt voor groente en fruit, maar ook voor het dierenwelzijn. Ik durf de stelling aan dat als Thieme in Nederland resultaat boekt en de intensieve sector verkleint, dat wereldwijd het welzijn van dieren verslechtert. Maar dat zal de met oogkleppen belaste Marianne Thieme niet kunnen of willen zien.

Of registreer je om te kunnen reageren.