Redactieblog

4 reacties

Natuur en Milieu: Verburg verzuimt mestproblemen aan te pakken

De minister is gezwicht voor de landbouwlobby en verzuimt de noodzakelijke maatregelen te nemen.

Dat zegt Natuur en Milieu in reactie op de plannen voor de aanpassing van het mestbeleid. "Hierdoor zit Nederland nog jaren opgescheept met een door te veel mest vervuild milieu en worden Europese normen blijvend overschreden", aldus Natuur en Milieu.

De organisatie vindt dat de stikstofgebruiksnormen niet voldoende worden aangescherpt om schoon grondwater te realiseren. Daarnaast noemt SNM het onverstandig dat de fosfaatnormen niet worden aangescherpt. "Bij dit beleid is 40 tot 60 procent van het oppervlaktewater in 2027 nogt vervuild met fosfaat. SNM pleit voor een verbod op het gebruik van fosfaatkunstmest."

Lees ook Minister wil bemesting op maat

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Arend

  Ja dan is het wel makkelijk he als je een gedegen opleiding gevolgd hebt en weet hoe de cijfertjes te verdraaien zodat het nog steeds lijkt alsof het milieu aan het kortste eind trekt in nederland.Kubelink zeg jij er es wat van.je was toch niet tegen de boeren?Heb ik ergens gelezen.Mooie kans voor je om dat nu te laten zien...

 • no-profile-image

  bintje koper

  De dames en heren aan de grachtergordel halen duidelijk hun inkomen niet uit landbouwactiviteiten, dat praat wel gemakkelijk.

 • no-profile-image

  wiilem

  de vervuilde grachten in amsterdam worden regelmatig doorgespoeld met schoon water.het vieze water wordt in de buitenwateren van amsterdam geloosd en als de sloten daar vervuild zijn krijgen de boeren daar weer de schuld van.

 • no-profile-image

  klaas

  fosfaat is erg belangrijk voor de plantengroei,voor natuur en milieu zal de aanscherping nooit !!!! genoeg zijn.natuur en milieu mogen hun stellingen graag overdrijven.voor schoon grond water moeten ze in de amsterdamse grachten zijn met al die lekkende rioleringen

Of registreer je om te kunnen reageren.