Redactieblog

1 reactie

NVV: mestprijs daalt door initatief mestverwerking

De varkenshoudersvakbond (NVV) merkt dat de afzetprijzen voor varkensmest dalen als gevolg van de initatieven voor mestverwerking.

"Het initiatief van machinebouwbedrijf Hoogendonk om mestverwerkers te bouwen zorgt ervoor dat de afzetprijzen voor varkensmest voor het komende uitrijdseizoen met 3 tot 4 euro per kuub zijn gedaald", aldus voorzitter Wyno Zwanenburg. Het prijsniveau zou hiermee in de buurt van 20 euro komen.

Hoogendonk heeft voor zo’n 400.000 ton aan mestverwerking gecontracteerd. "Vooral de grote varkensbedrijven hebben belangstelling voor de installaties. Met de huidige mestafzetkosten is een installatie snel terug verdiend", aldus Zwanenburg.

Wout Houbraken van het gelijknamige mestdistributiebedrijf uit Bergeijk zegt nog weinig te merken van de mestverwerker. "Ik verwacht dat we er de komende zes maanden nog geen effect van zien. Er zijn zoveel initatieven voor mestverwerking, maar het heeft tot nu toe vrijwel niks opgeleverd. Ik wil het eerst wel eens zien en dan geloven", aldus Houbraken.

Eén reactie

  • no-profile-image

    mest

    Deze week een aanbod gehad om 3000 m3 te leveren in 2008 vanuit Brabant richting het noorden (Friesland) voor € 17.-/ m3.
    Dat zijn toch al andere bedragen dan die van 25 euro/m3 in 2007, Wout Houbraken.

Of registreer je om te kunnen reageren.