Redactieblog

NMV: meer medicijnen op recept niet nodig

De Nederlandse Melkveehouders Vakbond (NMV) vindt het niet nodig dat er meer medicijnen alleen op recept verkrijgbaar worden.

Er worden steeds minder medicijnen en antibiotica gebruikt in de Nederlandse melkveehouderij. Het is dus niet nodig de regels het gebruik van medicijnen aan te scherpen, vindt de NMV."Tussen 2004 en 2005 was er al een daling van 10 procent in het medicijngebruik per koe", aldus NMV op basis van cijfers over het jaarlijkse gebruik van diergeneesmiddelen.

Het ministerie van landbouw wil het antibioticagebruik in de veehouderij terugdringen en beraadt zich hiervoor op plannen om een grotere groep medicijnen alleen op recept te gaan verstrekken. De cijfers van brancheorganisatie Findin van de diergeneesmiddelen, waarin blijkt dat er tussen 2004 en 2005 12 procent meer medicijnen zijn gebruikt, geven volgens de NMV een vertekend beeld omdat het percentage werkzame stof in veel middelen is gedaald.

Of registreer je om te kunnen reageren.