Redactieblog

164 x bekeken 1 reactie

NAJK wil budget behouden voor agrarische diensten

Het NAJK wil ook na 2013 Europees budget behouden om de diensten die de landbouw biedt aan de samenleving te vergoeden.

"We willen niet alleen budget voor de groene en blauwe diensten, maar ook voor andere diensten die boeren leveren waarvoor ze geen vergoeding kunnen krijgen bij de verkoop van hun landbouwproducten", legt Joris Baecke van het NAJK uit.

Hij doelt hiermee op de cross-compliance regels of bijvoorbeeld maatregelen voor dierwelzijn. "De Nederlandse boeren moeten een vergoeding kunnen krijgen voor de extra maatregelen die ze treffen voor de maatschappij, waar de concurrenten die ook voor de wereldmarkt produceren niet mee te maken hebben."

Eén reactie

  • no-profile-image

    gli

    Hier ben ik het volledig mee eens.
    Hulde voor het NAJK!
    Opbouwend bezig zijn dat is nodig!!!!!

Of registreer je om te kunnen reageren.