Redactieblog

2 reacties

Mestvergister ontploft

In het Duitse Baden-Württemberg is een mestvergistingsinstallatie ontploft.

Door de explosie vloog de 20 meter hoge silo met de fermenteerder in de lucht waardoor de inhoud van de vergister, de mest en co-producten tot 200 meter werd verspreid. De schade van de explosie wordt geschat op 3 miljoen euro. Gebouwen in de directe omgeving van de vergister zijn deels ingestort. Bij de explosie raakte niemand gewond.

De oorzaak van de ontploffing van de vergister, die pas een week in gebruik was, is nog niet bekend. De vergister, die 1,1 megawatt energie zou moeten gaan produceren, draaide nog in de testfase en was nog niet goedgekeurd door de TUV.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  ik haat

  holadiejee, holadiejoo,.... ééntje minder... ik heb nooit last van de geur van een landbouwbedrijf gehad, maar hier in ons eigen dorp staat er ook een vergister, uien.... en alles rotzooi gaat er mee door met alle geurhinder er bij. Bedrijven binnen de km worden een pak minder waard en ik heb medelijden met de bewoners uit de naaste omgeving.
  In de wijde omtrek wordt de dubbele pachtprijs betaald voor mais (voeding!) voor in de vergister.
  Niet goed bezig denk ik, daar is belgie een te klein apenlandje voor!!!

 • no-profile-image

  sander

  dat ze er mest in douwe oke, want ja wat moet je er anders mee als er haast niks meer in de grond mag, maar mais gaat toch wel te ver....

  laten we is aan zonneenergie gaan denken, dat stinkt niet

Of registreer je om te kunnen reageren.