LTO blij met fusievoornemen Campina en Friesland

LTO Nederland is positief over de voorgenomen fusie van Friesland Foods en Campina.

Volgens voorzitter Siem Jan Schenk van de vakgroep melkveehouderij leidt het samengaan tot een betere marktpositie voor de bedrijven en geeft het mogelijkheden voor kostenbesparingen.

Vanmiddag werd bekend dat de twee zuivelondernemingen willen fuseren. Schenk noemt dat een positieve ontwikkeling. Wel benadrukt hij dat de combinatie zijn coöperatieve karakter niet mag verliezen. "Het is van belang dat zo’n grote onderneming, die nog steeds een coöperatie is, een manier vindt om de leden aan zich te binden", zegt hij.

Schenk vindt dat zeggenschap en melkleveranties aan elkaar gekoppeld moeten blijven. Of hij de LTO-leden met stemrecht zal adviseren voor de fusie te stemmen, weet hij nog niet. "Dat hangt af van de uitwerking van het voorstel", zegt hij. "Maar in de basis ben ik positief."

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.