2 reacties

Kamer geeft zegen aan Scheldeverdragen

De Tweede Kamer heeft zojuist ingestemd met de Scheldeverdragen.

Daarmee is ook het onlangs bereikte compromis over de ontpoldering in Zeeland bekrachtigd. Landbouwminister Gerda Verburg laat een nog in te stellen commissie onderzoek doen naar alternatieven voor de Hedwigepolder en het Zwin. Onteigening wordt zo veel mogelijk voorkomen, maar niet uitgesloten.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Cerpentier Alexander

    Het is teleurstellend wat de gemeenschap nog over heeft voor landbouw. De voedselprijzen moeten nog stijgen dat ze landbouw met rust laten in deze polders. Groene gedachten zijn hier niet op hun plaats. Wat is het volgende dat hierna komt?

  • no-profile-image

    Kubelink

    Zeur niet zo over die "groene gedachten". "groene gedachten", als je daar tenminste mee bedoelt dat we zorgvuldig moeten omspringen met natuur en milieu, zijn altijd op hun plaats. Het uitdiepen van de Westerschelde is hier het grootste probleem. Als daarvoor natuurgebied moet wijken zal dat ergens gecompenseerd moeten worden. De natuur zelf kan daar niks aan doen, dat is nou eenmaal wetgeving die onder druk van de maatschappij is opgesteld. De wil van het Nederlandse volk dus. Als boeren het daar niet mee eens zijn moeten ze bij de overheid hun beklag doen over de beslissing tot uitdiepen van de Westerschelde. Dààr wordt de boer de dupe van! De natuurcompensatie is daar slechts een gevolg van.

Of registreer je om te kunnen reageren.