'Jammer dat nota biologisch minder aandacht krijgt'

Tien maanden nadat Milieudefensie haar voorstel voor de hervorming van de veehouderij heeft ingediend, wordt dit eerste burgerinitiatief morgen door de Tweede Kamer behandeld.

Tegelijkertijd presenteert Gerda Verburg ook haar Nota Biologische Landbouw. Een afleidingsmanoeuvre?

Nee, daar is geen sprake van, verzekert een woordvoerder van het ministerie. "Wij wisten dat het burgerinitiatief ergens voor de kerst werd behandeld, maar niet precies wanneer", zegt hij. "Bovendien zijn wij ook erg benieuwd."

Wouter van Eck van Milieudefensie gelooft ook niet dat er kwade opzet in het spel is. "Het zijn boordevolle agenda’s en het is voor iedereen laveren", zegt hij. "Maar het is wel jammer voor het ministerie dat die nota nu wat minder aandacht krijgt."

Tijdens de behandeling van het burgerinitiatief morgen debatteren de partijen in de Tweede Kamer onderling over de plannen, dus zonder de minister. Voor de kern van het plan, een heffing op vlees en een halvering van de veestapel, bestaat geen meerderheid. Dinsdag wordt over het initiatief gestemd.

Of registreer je om te kunnen reageren.