Redactieblog

Federatie Agrotechniek: bestel machines op tijd

Door de grote vraag naar landbouwmachines worden voor verkoopseizoen 2008 langere levertijden verwacht.

Dat zegt de Federatie Agrotechniek, de organisatie voor fabrikanten en importeurs van agrotechniek in Nederland en het Centraal Orgaan Mechanisatiebedrijven (COM).

De organisaties adviseren hun klanten om nieuwe machines op tijd te bestellen om teleurstellingen te voorkomen. De verkoop van machines is in 2007 sterk gestegen en ook in 2008 verwachten de producenten en handelaren een toename van de vraag. Agrotechniek en COM verwachten een toename van de vraag van 5 procent bovenop de gemiddelde groei van 8 procent die voor het jaar 2007 wordt verwacht. Ook vanuit Rusland, de Verenigde Staten en Canada is een grote vraag naar landbouwmachines.

"Hoe eerder de klant aangeeft wat hij wil, hoe beter fabrikanten, importeurs en dealers er op in kunnen spelen om te zorgen dat in seizoen 2008 de nieuwe machines op tijd worden geleverd, zodat de machines in het komende seizoen nog gebruikt kunnen worden", aldus de organisaties.

Of registreer je om te kunnen reageren.