Redactieblog

418 x bekeken 3 reacties

Eendenkroos lijkt geschikt als veevoer

Eendenkroos lijkt bruikbaar als veevoer. Dat zijn de eerste voorzichtige conclusies van onderzoek dat de Animal Sciences Group (ASG) doet.

"We hebben het kroos geoogst en gedroogd. Het wordt nu onderzocht op de aanwezigheid van ziektekiemen en zware metalen. Tot nog toe heeft onderzoek opgeleverd dat het gewonnen kroos geen E. coli, botulisme of salmonella bevat."

Onderzoek naar de aanwezigheid van para-tbc en zware metalen moet nog worden afgerond. "Dit ziet er goed uit", aldus onderzoeker Idse Hoving van ASG. Eendenkroos kan een alternatieve bron voor eiwit zijn in veevoer.

Waterschappen tonen veel interesse voor het onderzoek. "Waterschappen hebben hoge kosten door het vele kroos dat in sloten zit. De waterschappen moeten het oogsten en storten om de waterkwaliteit goed te houden. Hier zijn hoge kosten aan verbonden, waardoor de waterschappen zeer geïnteresseerd zijn om een meerwaarde aan het kroos te geven", legt Hoving uit.

Waterschap Vallei en Eem en het productschap Zuivel financieren het onderzoek.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  gj

  En misschien hebben de vegetariers er ook een nieuwe soort voer bij!

 • no-profile-image

  kees alkmaar

  vraag van marianne,wat moeten de eendjes nou eten

 • no-profile-image

  mitie

  is kroos niet waterzuiverend!!??????breng het geen 02in het water !!!??????

Of registreer je om te kunnen reageren.