Redactieblog

6 reacties

Alterra: bufferzone rond OostvaardersWold

Direct contact tussen mensen en wilde hoefdieren rond het beoogde Oostvaarderswold in Flevoland moet zoveel mogelijk worden vermeden.

Onderzoeksinstelling Alterra stelt voor om langs het gebied een bufferzone in te stellen waar zich geen landbouwhuisdieren bevinden. Hiermee wil Alterra veterinaire risico's verminderen en de veiligheid en natuurkwaliteit waarborgen.

De onderzoekers stellen voor om de intensiteit van recreatief medegebruik in de zonering rond het gebied af te laten nemen en naarmate het dichter bij het natuurgebied is. Daanraast wil Alterra de gehele verbinding vrijwaren van gemotoriseerd verkeer.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Pieter

  Ik zou het andersom stellen, veterinaire risico's vermijden door het belachelijke Oostvaarderswold van de kaart te halen.
  Hier hebben vroeger nooit dieren gelopen, Natuur mag je niet maken, natuur ontstaat vanzelf.
  Wij, boeren in dit gebied, worden bedreigd met uitsterven!!

 • no-profile-image

  gj

  Alterra wil natuurlijk liever geen pottenkijkers. De wilde hoefdieren kan men vervolgens in winterse omstandigheden laten verhongeren in het te kleine afgerasterde gebied.
  In het te natte gebied doet de leverbot trouwens ook flink zijn werk ....
  En ja bij verhongerende en creperende dieren wil je liever geen kijkers.

 • no-profile-image

  G. Benning

  Weer een tekentafel-oplossing. Het agrarisch gebied dient een goede ontsluiting in alle richtingen te behouden. Waarvoor nu een buffer? Een veterinair regime zoals voor de Oostvaardersplassen lijkt me niet gewenst. Bovendien is de schakel tussen de Oostvaardersplassen en het oostvaarderswold nog ver weg en bestaat voorlopig alleen op papier. Ik mag van Alterra ook praktisch inzicht verwachten!

 • no-profile-image

  Henk

  Dat zou kunnen door een flink deel van de bebouwing van zowel Almere als van Lelystad plat te gooien. Sluit lekker aan bij de Oostvaardersplassen!

 • no-profile-image

  Mark

  Oostvaarderswold is ons door de strot gedrukt als multifuncionele zone dus met recreatie voor de almeerder die het nog niet weet. Alterra heeft de doelstelling nog niet helemaal begrepen. Ga wat nuttigs doen en span je in voor behoud van het agrarisch cultuurlandschap! Niet vergeten, zonder boeren geen eten!

 • no-profile-image

  Buurman oostvaarderswold

  Als bijna directe buurman van het oostvaarderswold zeg ik: De crossmotor staat al klaar...... Ik kom wel aan mijn recreatiefuncties op deze manier. Lekker knallen door de natuur, beetje baggeren, lijkt me heerlijk

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.