280 x bekeken

Wietteelt verschuift van stad naar platteland

De productie van wiet verplaatst zich mogelijk van de stad naar het platteland.

Door een succesvolle aanpak van kwekerijen in steden, wijken kwekers uit naar minder in het oog springende locaties.

Dat blijkt uit onderzoeken van de Erasmus Universiteit Rotterdam en het Bonger Instituut voor Criminologie, die vanochtend aan het kabinet zijn aangeboden. Jaarlijks worden zo’n zesduizend kwekerijen ontmanteld, waardoor producenten steeds schuwer worden. Volgens de onderzoekers is het denkbaar dat de teelt zich daarom zal verplaatsen naar loodsen en schuren op het platteland.

Minister Ernst Hirsch Ballin zegt in een reactie de aanbevelingen in de rapporten te gebruiken bij het opstellen van een plan van aanpak voor de bestrijding van de wietteelt. Dit plan wordt in de komende maanden opgesteld.

Of registreer je om te kunnen reageren.