237 x bekeken 5 reacties

Verburg: geen varkensflats in Nederland

Nederland heeft geen varkensflats en die komen er ook niet. Dat zei landbouwminister Gerda Verburg vanochtend in het radioprogramma De Ochtenden.

Volgens Verburg wordt er in de media een beeld neergezet dat niet klopt. "Rijdt, fiets of treint u eens rond door Nederland, er zijn geen varkensflats", zei zij. "Wel komen er grotere bedrijven en stallen. Wij zijn hard bezig er voor te zorgen dat de varkens daarin optimaal tot hun recht komen."

Verburg zei ook dat zij vindt dat boeren en tuinders meer steun van de samenleving zouden moeten krijgen. Het gaat volgens haar om goede ondernemers die nadenken over het verbeteren van de gezondheid en het welzijn van hun dieren.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  jeroen

  Luisteren naar verstandige mensen?
  Bedoelen we die mensen, die denken dat ze verstand hebben van dieren (Ene Thieme)of gewoon de agrarier.

  Wat willen ze nu bereiken? Nederland vrij houden, hier in Rusland wordt het ene grote project naar het andere neergezet en waar gaat de export straks naar toe?..... En dan hebben ze geen vinger in de pap, erg verstandiger om de boer de das om willen te doen.

 • no-profile-image

  m.s.beastly

  rij, fiets of loop door Nederland en je ziet geen vee in de wei, alleen hobbydieren. waar zijn al de kippen, varkens, koeien, kalveren gebleven? juist ja, opgeborgen in staal en beton. als dank voor de welvaart die zij brachten naar de arme zandgronden staan zij nu op roosters, tussen ijzeren buizen, in legbatterijen, met zijn duizenden tegelijk. te ziek om normaal te lopen worden mestkuikens met een schuiver hun dood tegemoet gedreven. eet smakelijk!

 • no-profile-image

  gli

  Is het niet zeer verstandig die grote projecten maar aan de Russen over te laten. Een groot land, veel ruimte, goedkope arbeid. Waarom moet een Nederlander dat zo nodig? Probeer naar Rusland te emigreren. Het zou maar zo kunnen dat je daar uitstekende kansen hebt!!
  Ik wens de superondernemer veel succes!!! Maar wel in Oost-Europa of Noord-Amerika.

 • no-profile-image

  domi nee

  Heeft dat mens voor één keer naar verstandige mensen geluisterd.

 • no-profile-image

  gert

  alleen maar flats voor mensen

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.