Redactieblog

366 x bekeken

Ringrot in aardappelen in Algerije

Bij een bootlading aardappelen in Algerije is ringrot aangetroffen.

De aardappelen zijn geladen op Prins Edward Eiland, aan de westkust van Canada. Het Canadese voedselveiligheidsbureau CFIA heeft de besmetting bevestigd.

De besmette partij aardappelen is volgens CFIA afkomstig van Quebec. De aardappelen van Prins Edward Eiland waren voor de verscheping getoetst op ringrot en vrij bevonden. De aardappelen uit Quebec zijn verscheept voordat de laboratoriumresultaten van het ringrotonderzoek bekend waren, meldt CFIA.

Het is nog niet duidelijk wat er met de besmette partij gaat gebeuren. Nieuwsdienst CBC meldt gesproken te hebben met de exporteur van de aardappelen. Hij zegt dat het schip nog niet gelost is, maar dat hij ook geen bericht heeft ontvangen van Algerijnse officials dat hij geen toestemming zou krijgen om de aardappelen te lossen.

Of registreer je om te kunnen reageren.