291 x bekeken

Problemen bij AID vormden geen belemmering benoeming Burger

Dat voormalig directeur Annemie Burger van de Algemene Inspectie Dienst (AID) overhoop lag met de ondernemingsraad van die instantie heeft geen rol gespeeld bij haar benoeming als directeur-generaal van het ministerie van landbouw.

Volgens een woordvoerster van LNV moeten beide zaken los van elkaar worden gezien.

Afgelopen juni zegde de ondernemingsraad van de AID het vertrouwen in Burger op, waarna een bemiddelaar werd ingezet om de breuk te herstellen. Die concludeerde vorige maand dat er geen sprake was van onherstelbaar beschadigde verhoudingen.

Vrijdag werd bekend dat Burger desondanks opstapt. Zij is benoemd als directeur-generaal van het ministerie van landbouw en volgt daarmee René Bergkamp op. Het directeurschap van de AID wordt voorlopig waargenomen door Rob van Lint, voormalig topman van de Plantenziektenkundige Dienst. Bij die laatste organisatie is Harmen Harmsma benoemd tot waarnemend directeur.

Of registreer je om te kunnen reageren.