Redactieblog

6 reacties

Melkprijs Campina onveranderd

Zuivelcoöperatie Campina houdt de voorschotprijs voor de maand oktober onveranderd.

Campina volgt hiermee Friesland Foods die eerder deze week ook aangaf dat prijs overanderd te laten. De tendens van de prijsstijging van melk is hiermee doorbroken.

De voorschotprijs voor Campina blijft voor oktober op € 44,71 per 100 kilo melk, inclusief BTW. De vet- en eiwitprijs blijft onveranderd op respectievelijk € 3,25 per kilo en € 8,10 per kilo.

"Het loopt goed op de zuivelmarkt, maar er is op dit moment geen ruimte voor groei", vertelt een woordvoerder van Campina. Terwijl de prijzen voor kaas goed zijn, staan de noteringen voor basis zuivelproducten zoals melkpoeder, boter en melkwei onder druk.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Grensboerke

  Toen de basiszuivel producten begonnen te stijgen, kon de melkprijs van Campina niet direct meestijgen omdat Campina meer in de toegevoegde waarde producten en in de kaas zit. Nu stijgen de prijzen van deze basisproducten niet meer en nu is dit wel reden dat de melkprijs van Campina niet meer stijgt. Terwijl de melkprijs van echte kaasmakers wel blijft stijgen. Rara, hoe kan dat. Ik denk dat de twee haantjes van de cooperaties het eindelijk eens met elkaar eens zijn, jammer voor de melkveehouders is nu dat moment, ze hadden het beter met elkaar eens kunnen zijn toen het om leveringscontracten aan een grote supermarkt ging.
  Hoe lang gaat het nog duren dat de melkveehouders dit beleid slikken, na de uitspraak van FCDF over hun melkprijs van oktober was deze melkprijs van Campina zeer voorspelbaar en Sanders kennende zal hij zich de komende maanden ook niet inspannen om de prijs omhoog te krijgen, want hij heeft immers al voorspeld dat de melkprijs omlaag gaat.
  Alleen jammer dat je het gevoel krijgt dat dit de enige richting van de melkprijs is waar hij invloed op kan uitoefenen. De investeringen in toegevoegde waarde producten van de laatste jaren blijken maar weer eens weggeworpen geld en dat in tijden dat de melkveehouders het geld goed zelf konden gebruiken.
  Bravo Tiny, ga zo door, veel investeren en geen betere melkprijs. Ik ben benieuwd hoe lang de Campina-melkveehouders dit nog blijven nemen of dat het Duitse lampje langzaam ook in Nederland begint te branden.

 • no-profile-image

  W. Kuijpers

  Afgelopen week nog afdelingsvergadering gehad van Campina daarin werd toch duidelijk naar voren gebracht dat Campina wel later is begonnen met prijsstijgingen maar deze ook langer doorzet. Daar zie ik deze maand dus niets van terug op de afrekening. Wat dat betreft ben ik teleurgesteld in Campina. Tevens ook dat ze alweer volop bezig zijn om de prijzen naar beneden te praten. Er is een schrijnend te kort aan kaas, één van Campina's grootste afzetproducten, waarom zie ik dan geen verdere prijsstijging voor de leden?

 • no-profile-image

  h bastiaansen

  Natuurlijk stijgt de melkprijs niet meer want na 1 oktober kun je niet meer opzeggen voor het volgende melkquotum jaar dus de druk is van de ketel af en onze directeur sanders is de eerste die de melkprijs omlaag praat dus je weet al hoe de sfeer is in de directie van Campina nee ze moeten het opzeggings systeem aanpassen als je voor de eerste van de maand opzegd kun je zes maanden later weg dan krijgje pas een melkprijs die rechtvaardig is

 • no-profile-image

  campina melkveehouder

  Ik denk dat de tijd rijp is voor een andere directie bestuur bij campina, van mij mag Sanders gaan!!!

 • no-profile-image

  Joris

  Grensboerke, laat die emotie ff achterwege en kijk goed rond. Wie betaald de beste JAARprijs, daar gaat ’t om. Niet wie het hoogste piekt. Wie geeft het meeste zekerheid voor lange termijn? Ik heb nog steeds niet gehoord van een GOED contract van Van Bakel, die eerst nog moet regelen waar de melk naar toe moet en vergeet te melden wat je netto overhoud. En als die het zoveel beter weet dan Sanders, dan had ie al genoeg leveranciers met een goed contract.Laat je nix wijsmaken! De melkprijs van Campina is niet slecht, als die maar lang genoeg op een goed niveau blijft. Wacht maar eens tot kerstmis en kijk dan nog eens rond, naar ’t ”geBAKELei”.

 • no-profile-image

  Grensboerke

  Al ik de laatste jaren ook maar even over de grens kijk, dan heb ik bijvoorbeeld gezien dat Campina in Duitsland de laatste jaren lang niet de beste jaarprijs behaalde. Tegen FCDF concurreren is niet concurreren want die weten zelfs de uitbetaalde prijs nog naar beneden te corrigeren. Maar ik heb niet het vertrouwen in T.S. dat hij ook maar er naar streeft om de hoogste jaarprijs uit te betalen. En zolang een grote groep leden blijft roepen dat zekerheid een paar centen mag kosten, zal T.S. deze centen ook niet uitbetalen, dit is wel duidelijk aan de manier waarop hij probeert de melkprijs naar onder te praten.

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.