Redactieblog

LTO positief over plannen Europees landbouwbeleid

Landbouworganisatie LTO Nederland reageert positief op de plannen die Eurocommissaris Mariann Fischer Boel heeft aangekondigd in de health check.

"De Europese Commissie zet met de voorbereiding een reeks goede stappen op de route naar een nieuwe Europees landbouw- en plattelandsbeleid na 2013", aldus LTO. "Nu de markt steeds meer leidend wordt, past het om de quota’s te verruimen en ruimte te geven aan ondernemerschap", aldus voorzitter Albert Jan Maat.

LTO vindt wel dat er een Europees landbouwbeleid moet blijven bestaan. "Boeren en tuinders krijgen meer te maken met fluctuerende markten, waardoor de bedrijfsrisico’s toe nemen. Daarnaast worden allerlei publieke diensten van ondernemers gevraagd en moet de landbouw in de internationale concourrentieslag mee kunnen. Daar hoort een beleid bij, waarvan het budget gericht moet blijven op ondernemers die een blijvende positie in de markt nastreven", vindt Maat.

Of registreer je om te kunnen reageren.