Redactieblog

207 x bekeken

Importverbod voor vee uit Cyprus door MKZ

De Europese Commissie heeft een importverbod ingesteld voor runderen, schapen, geiten en varkens vanuit Cyprus.

Ook is het verboden om dierlijke producten vanuit Cyprus te importen. De maatregelen zijn getroffen na de uitbraak van MKZ op Cyprus. Op twee bedrijven op Cyprus is mond- en klauwzeer vastgesteld van het serotype O.

De Europese Commissie heeft de preventieve maatregelen op Cyprus aangescherpt. Zoals de EU-regelgeving voor schrijft zijn alle dieren op de besmette bedrijven geruimd en is er een beschermingsgebied van 3 kilometer en een toezichtsgebied van 10 kilometer ingesteld.

Cyprus is door de Europese Commissie aangewezen als risicogebied. Er geldt voor het hele land een vervoersverbod voor vee. Im- en export van vee is eveneens verboden. Vee mag alleen onder speciale omstandigheden direct naar het slachthuis worden vervoerd.

Of registreer je om te kunnen reageren.