Redactieblog

290 x bekeken 1 reactie

Herverdelen is snijden!

Commissaris Fisher Boel verdient de prijs voor de meest misleidende opmerking van de vorige week.

Bij de presentatie van de aanpassing van het Europese Landbouwbeleid zei ze triomfantelijk dat ze niet snijdt in het landbouwbudget. Ze herverdeelt. Daardoor moet straks 13 procent van het Landbouwbudget worden besteed aan plattelandsontwikkeling.

Daar gaan we dan. Ons geld gaat naar milieufanaten, vogels en bloemen koesteraars, natuurminnaars en wakker-dierachtige mensen. Niks mis mee, maar hun activiteiten worden straks met het geld, waar wij recht ophebben, opgepimpt.

Een grof schandaal. Het Landbouwbudget is van de boeren. Het is in de plaats gekomen van de productondersteuning. Het is vals om, nu de opbrengstprijzen eventjes wat beter zijn, dat geld een andere bestemming te geven.

Het is bovendien oneerlijk om dit snijden in het Landbouwbudget herverdelen te noemen. Waarom moeten de boeren het milieu, de natuur en het landschap betalen? Het is toch een maatschappelijk belang? En dat behoort uit de gemeenschappelijke pot te worden betaald.

Het is ongehoord dat Fischer Boel kraait dat dit ook in het belang van de boer is. Dit is geen sigaar uit eigen doos, maar het stelen van een sigaar uit de doos van de boer.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Wim

    Ja vergaderboer, dit is de conclussie, wat gaan we er met z`n allen aan doen? Politiek zal altijd te laat blijven reageren. Als ondernemer hoor je vooruit te zijn en politiek is reageren op, daar waar het meeste geluid weg komt. Op basis van emotie een besluit nemen en achteraf zeggen dat het zo niet had gemoeten.

Of registreer je om te kunnen reageren.