Redactieblog

1 reactie

DLG: minder melkveebedrijven dan verwacht naar Veenkoloniën

De inplaatsing van melkveebedrijven in de Veenkoloniën is lager dan aanvankelijk werd gedacht.

Dat zegt Hans Asjes, projectleider van Dienst Landelijk Gebied (DLG) Noord tijdens een bijeenkomst over de toekomst van de Veenkoloniën.

De oorzaak van het tegenvallende aantal melkveebedrijven dat naar de Veenkoloniën is gekomen ligt volgens DLG aan het feit dat er weinig geschikte locaties beschikbaar waren voor melkveebedrijven en de matige perspectieven die er enkele jaren geleden waren voor de melkveehouderij. "We verwachten dat het aantal nieuwvestigingen van melkveebedrijven de komende jaren weer zal aantrekken, gezien de gunstige ontwikkelingen op de zuivelmarkt", aldus Asjes.

Uit onderzoek van DLG blijkt dat de meeste bedrijven die zich nieuw vestigen in de Veenkoloniën niet komen omdat ze elders zijn uitgekocht voor stedelijke- of natuurontwikkeling. "Bij driekwart van de bedrijven ging het om melkveehouders die hun bedrijf wilden uitbreiden en dat op de huidige locatie niet kon. Vandaar dat we voor de komende jaren ook extra vestiging van melkveebedrijven verwachten."

Eén reactie

  • no-profile-image

    wim

    Geen wonder dat dat er niet meer zijn geworden.Wij waren ook bereid om voor natuur te vertrekken hele huikavel valt in nieuwe natuur. maar als het op de centen aankomt zijn ze niet thuis .het is en was gewoon pesterij hoe ze met je omgingen en als je dan bij de ondertekening van het koopcontract vertelt word dat alleen de grond maar niet de gebouwen worden gekocht. dan ben ik tot nu toe nog blij dat ik hier nog woon en mijn melkveehouderij nog heb en ik groei ook nog steeds .dan maar geen nieuwe natuur hier,enook niet in 2018 of daarna.stelletje boeven.

Of registreer je om te kunnen reageren.