Redactieblog

Campina stoot geitenkaasproductie af

Zuivelcoöperatie Campina stoot de activiteiten in halfharde geitenkaas af.

De productie van geitenkaas wordt overgenomen door Amalthea van Dijk BV, een nieuwe gezamenlijke onderneming van Amalthea en Kaasmakerij van Dijk BV. Campina gaat haar kaasactiviteiten volledig concentreren op de natuurgerijpte halfharde kaas uit koemelk, waaronder Milner en Noord-Hollandse kaas.

Door de overname van de geitenkaasactiviteiten krijgt de nieuwe venootschap Amalthea van Dijk BV in geitenkaas volledig regie over de keten van boer tot bord, zoals Campina deze ook heeft in zuivel uit koemelk.

Campina werkt al ruim 18 jaar nauw samen met Amalthea, een Nederlandse afzetcoöperatie voor geitenzuivel. Campina produceerde en vermarkte geitenkaas waarvoor Amalthea de melk leverde. Het merk Chevagne, dat in Nederland, Duitsland en België als toonaangevend wordt gezien in het marktsegement voor halfharde geitenkaas, wordt voortaan door Amalthea Van Dijk geproduceerd.

Lees ook Samenwerking Amalthea en Kaasmakerij Van Dijk

Of registreer je om te kunnen reageren.