Redactieblog

152 x bekeken

Campina: nog onzekerheid over aantal opzeggers

Zuivelcoöperatie Campina wil niets zeggen over het aantal melkveehouders die de coöperatie gaat verlaten.

Nieuwe Oogst meldde deze week dat 175 leden vertrekken en dat zij 8 procent van de melkplas vertegenwoordigen. "Hierover kunnen we nog niks zeggen. Campina is nog in gesprek met de melkveehouders die aangegeven hebben dat ze willen vertrekken. Deze gesprekken zijn nog in volle gang, waardoor we nog niet weten hoeveel bedrijven vertrekken", aldus een woordvoerder.

Campina wil ook niet zeggen of de huidige stand van zake in dezelfde orde van grootte is als wat Nieuwe Oogst meldt. De opzegtermijn bij Campina is een half jaar. In die periode worden altijd gesprekken gehouden met de ondernemers om te overleggen of ze niet toch bij Campina willen blijven. "Meestal blijven de veehouders bij hun besluit", aldus Campina.

Het zuivelconcern verwacht in december met definitieve cijfers te kunnen komen.

Of registreer je om te kunnen reageren.