'Betrouwbaarheid etiketten laat te wensen over'

Veel consumenten vinden de informatie op etiketten van voedingsmiddelen niet helemaal betrouwbaar. Dat blijkt uit een opinie-onderzoek van de ministeries van landbouw en volksgezondheid.

De helft noemt de informatie op etiketten van voedingsmiddelen 'enigszins betrouwbaar'. Een kwart van de consumenten vindt gegevens 'zeer betrouwbaar'. Het consumentenplatform van het ministerie van landbouw vindt dat de betrouwbaarheid kan worden vergroot door overheidstoezicht op organisaties die keurmerken en logo’s verstrekken.

Ook is het platform voorstander van het vermelden van de herkomst van het product op het etiket, hoewel dat niet verplicht zou moeten worden gesteld. De Europese Commissie is bezig haar beleid op het gebied van etikettering aan te passen en komt naar verwachting eind dit jaar met een voorstel.

Of registreer je om te kunnen reageren.