Redactieblog

231 x bekeken 1 reactie

Arme aandeelhouders

De leden van de ZLTO zijn aandeelhouder van Vion, groot in vlees en aanverwante producten. Een rijk bezit met een goede balans en een omzet van 7.4 miljard euro. Een bezit om blij mee te zijn.

Over dat bezit hebben ze trouwens niet veel te vertellen. Dat moet ook niet, vindt de directeur Strategie, Peter Beckers, van Vion: "Zonder de hete adem van aandeelhouders in de nek is er meer ruimte voor lange termijnplanning en innovatie." Daar zijn ze bij Vion dan ook druk mee bezig.

Als zoethoudertje krijgen de ZLTO-leden regelmatig dividend. "Maar niet te vaak, want anders krijgen ze maar ruzie", zegt Beckers arrogant. Om daar nog aan toe te voegen dat Vion een voorsprong heeft op de Unilevers en Danones van deze wereld. "Die beheersen niet meer zo goed als wij de kunst om het primaire bedrijf – lees boer – te sturen", aldus onze vriend Deckers.

Wat een ontluisterende mening over de boeren, die eigenaar zijn van de onderneming, waar hij werkt. Hij is in feite een werknemer, die zegt dat zijn eigenaren – de aandeelhouders – niet moeten zeuren. Bovendien moeten dezelfde eigenaren precies doen wat meneer Beckers wil. Zelden is zo minachtend gesproken over eigenaren/leveranciers van een onderneming. Zelfs een beursgenoteerde onderneming zou dit niet aandurven.

Eén reactie

 • no-profile-image

  Evert Uitslag

  Ho,ho,

  ik geloof nooit dat Peter Beckers het zo heeft bedoeld zoals u het nu brengt.
  Alles zal in het belang van de onderneming en dus ook in het belang van de aandeelhouders zijn.
  Zowel bij Vion als RFF.

Of registreer je om te kunnen reageren.