362 x bekeken

Verrassende namen op lijst gesprek 'fout vlees'

In de stapel met uitnodigingen die de Tweede Kamer binnenkort verstuurt voor het rondetafelgesprek over een heffing op vlees bevinden zich enkele opvallende namen.

Zo wil het CDA onder meer de Consumentenbond en Koninklijk Horeca Nederland horen en de PvdD hoogleraar Louise Fresco en onderzoeksorganisatie CLM.

Het gesprek is bedoeld als voorbereiding op de parlementaire behandeling van het burgerinitiatief 'Stop fout vlees' van Milieudefensie, dat na het herfstreces plaatsvindt. Die organisatie stelt voor een heffing op vlees en vleesproducten in te voeren van 85 cent per kilo. Centraal Planbureau en het Milieu- en Natuurplanbureau berekenden onlangs dat dit praktisch niet haalbaar is wegens internationale handelsregels.

Op de lijst staan ook organisaties uit de sector. De VVD wil onder meer LTO, Vion en Nevedi uitnodigen. Voor het gesprek, dat op 18 oktober moet plaatsvinden, is vier uur uitgetrokken. Maximaal zestien organisaties, bedrijven of deskundigen mogen hierbij aanschuiven.

Of registreer je om te kunnen reageren.