Redactieblog

215 x bekeken 3 reacties

Toch maar koersen op gangbaar?

Verrassende kop boven een artikel vorige week: "Gangbaar het beste voor het milieu".

Als gangbaar producerende boer spits je dan ogen en oren. Het is een volledig nieuw geluid in een tijd dat de roep om biologisch steeds sterker wordt.

Niet alleen de biologische boeren roepen het luid van de daken, ook de politiek heeft het voor in de mond. Het is mode. Je krijgt als gangbare boer bijna een minderwaardigheidscomplex.

Welnu, dat is voorbij. Een onderzoeksgroep van de Britse Cranfield Universiteit concludeert in een rapport dat onder meer gangbare tarwe, pluimveevlees en batterijeieren wat milieu betreft beter scoren dan hun biologische soortgenoten.

Een verheugend bericht. Niet alleen voor ons als gangbare boeren, maar vooral ook voor het milieu. Het is duidelijk dat de ontwikkeling van de landbouw gaat in de richting van grotere bedrijven, waarop gangbaar wordt geproduceerd. Als dit dan ook nog beter is voor het milieu, wat willen we nog meer?

Biologisch wordt dan een merkproduct, dat op basis van emotie wordt gekocht. Niks mis mee. En naar ik hoop met hoge marges. Dat gun ik de biologische boeren graag. Maar dan wel zonder extra subsidie.

Lees ook 'Gangbare landbouw beste voor milieu'

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Michel

  Helemaal mee eens, Willem

 • no-profile-image

  Michel

  Sorry, foutje van mij. Blijkbaar heeft die foto van Willem aan de rechterkant mij beinvloed. Hier volgt dan ook een rectificatie. Helemaal mee eens, Vergaderboer.

 • no-profile-image

  ????

  Willem?, welke willem?
  Heet die vergaderboer ook al willem?

Of registreer je om te kunnen reageren.