Redactieblog

Sector tevreden over spoeddebat varkenstransport

De varkenssector en de bond van handelaren zijn tevreden dat er geen nieuwe maatregelen zijn opgesteld na het spoeddebat over varkenstransporten in de Tweede Kamer.

"We hebben in de sector en met de overheid al afspraken gemaakt dat er maatregelen worden genomen om problemen bij het transport te voorkomen. Die taak is duidelijk. De politiek moet ons wel de tijd geven om deze maatregelen te nemen", aldus Annechien ten Have van LTO.

Piet Thijsse van de bond van handelaren heeft waardering voor de concequentheid van de minister. "Er zijn afspraken gemaakt over meer controle. Het vinden van overtredingen is een uitvloeisel van meer controle. Dit moet niet iedere keer leiden tot een spoeddebat."

Het feit dat de fracties van CDA, PvdA, VVD, CU en SGP niet mee deden met het spoeddebat is volgens Thijsse typerend voor het debat. "Er moeten nieuwe regelingen komen voor het vervoer. Met de huidige regels kunnen we moeilijk uit te voeten. Geef je de dieren veel ruimte dan kunnen ze gaan vechten, geef je ze minder ruimte dan kun je beboet worden voor overladen."

Zie ook: Geen strengere regels voor varkenstransporten

Of registreer je om te kunnen reageren.