164 x bekeken 1 reactie

Schapen uit besmette kuddes toch vernietigen

Erfelijk gevoelige schapen uit met scrapie besmette kuddes moeten toch worden vernietigd.

In mei besloot Brussel dat dit niet langer hoefde, maar een recente uitspraak van het Europese Gerecht steekt daar een stokje voor. Dat schrijft minister Gerda Verburg van landbouw aan de Tweede Kamer. Op verzoek van Frankrijk heeft het Gerecht de maatregel voorlopig opgeschort. In de tweede helft van volgend jaar volgt waarschijnlijk de definitieve uitspraak.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Boudewijn

    Dus alle belastinggeld voor subsidie voor de scrapie genotypering nu weer over boord gooien? Ik snap van dit beleid niets meer. Dan is de conclusie dat de scrapie "ongevoelige" dieren (volgens de genotypering) dan dus ook gewoon nog steeds niet vertrouwd worden?

Of registreer je om te kunnen reageren.