Redactieblog

3 reacties

Pas ik nog wel bij de Rabobank?

Wij moeten weer keuzes maken over financiering. Door de verkoop van het melkquotum zitten wij ruim in de middelen.

Die zijn beschikbaar voor het betalen van grond, die we hebben gekocht. Ook moeten we nog geld bijlenen.

Dus zoeken we naar een bank met goede voorwaarden. We zijn al eerder afgestapt van de gewoonte blindelings zaken te doen met de Rabobank. Dat heeft ons geen windeieren gelegd.

Het wordt dus vergelijken. Dat was eerst schrikken. Wij vergeleken de rente op de internetspaarrekening van de Rabo met andere aanbieders. Daar staat tijdelijk de opbrengst van een behoorlijke pluk melkquotum geparkeerd. Overgemaakt zonder te vergelijken. Wat blijkt? De Rabo betaalt 2,6 procent rente. Andere banken vergoeden grif boven de drie en zelfs boven de vier procent. Foute beslissing van ons om zonder vergelijking het geld bij de Rabo te stallen.

Dan de rente die ik straks moet betalen. Nergens te vinden op internet. Alleen de opmerking dat de Rabo geen tarieven publiceert. In overleg wordt – volgens de Rabo – een "passende rente bij de gewenste lening vastgesteld."

Een ouderwets standpunt. Alles wordt transparant, behalve de tarieven van de Rabobank. Ik kan daar slecht tegen. Ik wil via de computer kunnen vergelijken. Ik hoef geen passende rente, ik wil de laagste rente. En die kan ik alleen gewaar worden als ik mij meld.
Dat doe ik dus niet. Ik heb geen behoefte aan een gladde Rabo-prater, die mij een passende rente aansmeert. De 2,6 procent op internetsparen heeft mij, samen met de geheimzinnigheid over de tarieven voor lenen, tot nadenken gezet. Passen de Rabo en ik nog wel bij elkaar?

Laatste reacties

 • no-profile-image

  jan

  Ook hier een ledenraad.

 • no-profile-image

  Melkveehouder

  Kom je daar nu al achter ?

 • no-profile-image

  Kees

  Natuurlijk eerst vergelijken, geld is ook handel! Het is jammer maar de brutaalste heeft meest de beste score. Ook bij de Rabo. Kom op voor je zaak en wees scherp. Succes!

Of registreer je om te kunnen reageren.