4 reacties

Maatschappelijke organisaties steunen burgerinitiatief

Acht maatschappelijke organisaties roepen de Tweede Kamer op zich achter het burgerinitiatief van Milieudefensie te scharen.

Cordaid, Dierenbescherming, Greenpeace, ICCO, Kerk in Actie, Natuur & Milieu, Oxfam en Varkens en Nood spreken in een advertentie vanochtend in De Volkskrant en Trouw hun steun uit voor het plan een heffing op vlees in te voeren.

Vanmiddag voert de Tweede Kamer een gesprek met Milieudefensie over het plan. Deskundigen achten de kans er een heffing op vlees komt echter klein, omdat internationale handelsafspraken dat niet toestaan. Volgende week vindt er een rondetafelgesprek over dit onderwerp plaats tussen de leden van de vaste Kamercommissie voor landbouw en diverse belangenorganisaties en onderzoeksinstanties.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Knor

  Net nu de varkenhouderij door een heeeeel diep dal gaat, komen ze hiermee. Dat voelt als een dolk in je rug. En dan vooral ze achteraf zeggen dat ze niet alle punten steunen en ze binnenkort met de sector gaan praten. Sorry hoor, maar dit verwacht ik niet van zo'n organisatie. De kerk moet rekening houden met de zwaksten in de samenleving en helaas is dat op dit moment de varkenshouder en zijn/haar gezin. De kerk laat deze gezinnen nu keihard vallen terwijl ze nu juist steun moeten hebben. En aangezien ik die steun niet krijg, waarom moet ik dan naar de kerk ?

 • no-profile-image

  knorpot

  dat een kerkelijke instantie zich voor laat gebruiken , nou mij zien ze der ook niet meer

 • no-profile-image

  Knor

  Ik heb al mijn donaties stop gezet aan instanties die aan gesloten zijn bij Cordaid,ICCO en Oxfam. Ondanks dat het slecht gaat in de varkenshouderij heb ik altijd geld overgehad voor minder bedeelden in de wereld, maar dat is nu over. En op zondagmorgen zie je mij ook niet meer in de kerk.

 • no-profile-image

  gli

  Begrijpelijk dat je gefrustreerd raakt. Als agrarier voel je je echt gepakt door een dergelijk voorstel. Maar toch..... Ik zou gewoon naar de kerk blijven gaan. Het gaat in de kerk toch ook over heel andere dingen als het goed is. En denkt je eigen kerkbestuur/kerkenraad misschien niet een tikkeltje genuanceerder?

Of registreer je om te kunnen reageren.