Redactieblog

Landbouworganisaties zetten zich in voor maatschappelijke stages

Het Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt (NAJK), Biologica en LTO Nederland gaan zich inzetten om maatschappelijk stages mogelijk te maken op agrarische bedrijven en bij agrarisch gerelateerde vrijwilligersorganisaties.

Dat hebben de organisaties vastgelegd in een intentieverklaring met het ministerie van landbouw en het ministerie van onderwijs.

Landschapsbeheer Nederland, Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer, Het Geldersch Landschap en IVN hebben speciaal met het oog op de maatschappelijke stage een coalitie gevormd. Ondertekenaars zijn verder de AOC Raad (de koepelorganisatie van de groene scholen) en de gemeente Amsterdam, die leerlingen in contact wil brengen met de wereld van landbouw en natuur.

Het project begint in 2008. Doel van het project is dat er in 2011 7.500 stageplaatsen zijn gerealiseerd.

Of registreer je om te kunnen reageren.