Redactieblog

Chinese politie rolt illegale vaccinproductie op

De Chinese politie heeft een aantal mensen gearresteerd die een nep-vaccin hadden geproduceerd tegen de uitbraak met abortusblauw.

Het vaccin zou varkens beschermen tegen een besmetting met abortusblauw (PRRS). Het vaccin dook in juni op in het centrale deel van China. Het vaccin bleek afkomstig uit Peking.

Het nep-vaccin is gebruikt op een besmet varkensbedrijf. Na onderzoek bleek het om een vaccin te gaan dat was gemaakt bij een bedrijf dat geen productielicentie heeft voor het middel. Na de aanhoudingen zijn drie laboratoria vernietigd waar het vaccin gemaakt werd.

De uitbraak van abortusblauw heeft volgens het ministerie van landbouw in China 81.000 varkens gedood. Daarnaast zijn 235.000 varkens preventief geruimd. Het ministerie meldt dat de uitbraak nu, mede door een landelijke vaccinatiecampagne, onder controle is.

Of registreer je om te kunnen reageren.