185 x bekeken 5 reacties

CDA en PvdA willen meer geld voor foerage gans

De vergoeding die boeren krijgen om ganzen op hun land te foerageren, is onvoldoende.

CDA en PvdA willen maandag tijdens een debat in de Tweede Kamer over de landbouwbegroting een motie indienen om dit te verhogen.

Volgens Rikus Jager, Tweede Kamerlid voor het CDA, moet de vergoeding op zijn minst kostendekkend zijn en dat is nu niet het geval. Het maximale bedrag is op dit moment 250 euro. Ook zijn de regels voor gewasrotatie te streng, aldus Jager.

De twee partijen willen tevens dat er meer geld beschikbaar komt voor weidevogelbeheer. De zes miljoen die minister Gerda Verburg van landbouw daar nu voor heeft gereserveerd is volgens hen onvoldoende. Waar dat geld vandaan moet komen, weten de partijen nog niet.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Hijgend Hert

  Verwacht van een boer geen compassie voor dieren.
  Dat is wel het laatste waar de gemiddelde boer aan denkt.
  Als er al ooit ergens een verdwaalde haas op een stukje land loopt, weet een boer niet hoe gauw hij een dierendoodschieter moet bellen om hem te vertellen, dat ie niet gediend is van een haas of fazant in zijn "eigen" stukje land!

 • no-profile-image

  Vodegel-Versteeg

  Trekvogels overwinteren in Nederland . Nederland heeft volgens Vogelrichtlijn de plicht trekvogels , wintergasten en ook weidevogels onderdak te bieden. Als de dieren op het land van de gastheer hun intrek nemen en de boer daarvan schade ondervindt moet Nederland netjes zijn verdrag nakomen.Daar hoort dus bij dat de boeren schade aan het land, dan wel inkomstenderving door weidevogelbeheer, voldoende krijgen gecompenseerd .

 • no-profile-image

  hendrikus

  afschieten die ganzen, is goedkoper

 • no-profile-image

  dirk

  en de boeren die schade ondervinden buiten de foerageergebieden en niet zoals nu ook nog eens worden gekort terwijl de provincie [geld] geen afschot vergunning afgeeft voor het bejagen van smienten terwijl je er tot julie schade van ondervind

 • no-profile-image

  Josë

  Hijgend hert je hoeft heus geen medelijden te hebben met gansen, bij os joegen die lieve ganzen onze pony's bijna
  door het prikkeldraad de wei uit.
  Wij zitten in het fourage gebied waaraan je mee kunt doen tegen een kleine vergoeding maar dan moesten wel onze pony's de wei uit zodat de ganzen kunnen eten BELACHELIJKE REGELING!!!!!!!

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.