Redactieblog

379 x bekeken

BSE-geval in Beers

Het CIDC-Lelystad heeft Bovine Spongiforme Encephalopathie (BSE) vastgesteld bij een ruim 7 jaar oude koe op een bedrijf in Beers.

Het is het tweede geval van BSE dit jaar. In Nederland zijn sinds 1997 84 gevallen van BSE vastgesteld.

De koe is haar hele leven op het melkveebedrijf aanwezig geweest. Het dier had problemen na de geboorte van een kalf en is op 8 oktober naar een bijzondere slachtplaats gebracht. De snelle BSE-test werd op 9 oktober positief bevonden. Vandaag verliep ook het bevestigingsonderzoek positief.

Op het bedrijf worden vijf andere dieren geruimd. Het gaat om de zogeheten risicodieren. Dat zijn dieren in dezelfde tijd zijn geboren of hetzelfde voer hebben gegeten. Ook wordt een nakomeling van de koe geruimd.

Of registreer je om te kunnen reageren.