12 reacties

Auto Partij voor de Dieren ook voor boeren

Wie denkt dat Marianne Thieme op eigen kracht de Partij voor de Dieren de Tweede Kamer heeft ingeloodst, heeft het mis.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  henk

  Ik ben het helemaal eens met de laatste anonieme veehouder.
  Zelf ben ik ook veehouder en ik denk dat we moeten proberen de P v/d Dieren zo weinig mogelijk stemmen te laten krijgen. Dus gewoon laten zien waar we mee bezig zijn en trots blijven op ons werk. Ik snap dat schelden op de P v/d Dieren enorm kan opluchten maar laten we ons er niet toe verlagen.

 • no-profile-image

  Hobbydierhouder

  Ik ben het in de kern vaak eens met de PvdD maar waar is dan het alternatief? Net als die belachelijke vleesheffing omdat vleesproductie 'vervuilend' is. Waar gaat dat geld dan naartoe? Gaat dat naar de boeren? Daar hoort het wèl thuis! Kunnen ze roetfilters op de stalafzuiging zetten! De PvdD mag van mij best dingen aan de kaak stellen die wij als 'normaal' opvatten, omdat het nou eenmaal zo is. Diertransporten bijvoorbeeld, daar kan best wat in verbeterd worden. Maar hoe los je dat op? Het zou de PvdD sieren als ze een dialoog aangingen en voor oplossingen zorgden om de in hun ogen misstanden op te heffen ipv erop te wijzen, ze te veroordelen en vervolgens het volgende onderwerp bij de kop pakken zonder met oplossingen te komen die voor iedereen tot voordeel zijn. Net zoals je de Koran niet kunt afschaffen, kun je ook niet de bioindustrie zomaar afschaffen. Maar wees niet bang, LNV is het ministerie van de bioindustrie die een flinke melkkoe is voor de overheid met alle regeltjes en heffingen. Moet je eens kijken wat een werkvoorziening het is al die ambtenaren en semi-ambtenaren bezig te houden met 'handhaven & controle'. En de overheid heeft de macht, die ambtenaren op de ministeries wisselen niet als het kabinet wisselt, ze houden zichzelf eeuwig in stand. Vraag me af wie nu de vijand is: de PvdD of LNV.

 • no-profile-image

  Michel

  Wat een goed idee! En dan nodigen we thieme uit om zelf de knop in te drukken. Weet zij ook wat het is om iets kapot zien te gaan. Ik zal er zijn.

 • no-profile-image

  Knor

  thieme roept dingen over boeren, zoals Wilders dat over de islam doet en dat moeten we dan maar respecteren ? Dacht het niet.........thieme probeert de boeren buiten te sluiten van de maatschappij en wij moeten dat dan zomaar accepteren? Dacht het niet..........De achterban van thieme komt persoonlijk bij de boeren op bezoek, maar dan wel met een bivakmuts. En dan moeten wij natuurlijk ook nog gastvrij zijn ? Dacht het niet.......Maar Gerrit bedoelde het vast als een leuke grap en mag dat dan ook niet ? Wij laten onze humor niet afpakken, niet door thieme en ook niet door jou Gli.

 • no-profile-image

  ikke

  Ik ben varkensboer en ben het gedeeltelijk eens met de PvdD. Ik vindt ook je mag dieren niet mishandelen. Ik ben ook met het casteren eens. Stop er in de wereld er maar helemaal mee. Ik ben niet eens dat de boeren dat doen uit winst bejag. Het is zelfs beter om niet te casteren maar dan heb je problemen met de slachterijen. Ik ben het ook niet eens dat wij varkens mishandelen. Ik ben geen biologische boer maar een boer met meer dan 1000 zeugen gesloten. Ik vind als je als boer goed bent voor je dieren dan kan je resultaat draaien. Dus boeren die ze mishandelen die blijven er ook niet. Als het dier goed in zijn vel zit is altijd beter

 • no-profile-image

  gli

  Dank je wel Henk/Harfsen en -/- ? ,
  wie de laatste ook mag zijn.
  Jullie geven precies aan wat ik denk alvorens ik een reactie geef.
  Soms is het moeilijk je te verplaatsen in de opvattingen van iemand anders, die misschien wel totaal anders denkt dan jij zelf. Maar in een democratie is het gewoon nodig je de beweegredenen van een ander voor te stellen en er vervolgens positief op te reageren. Dit houdt niet in dat je het plotseling met zijn of haar opvattingen eens bent, maar wel dat je er op een open en eerlijke manier op reageert. Ook als je de neiging hebt om 100% negatief te zijn op een bepaalde reactie is het verstandig om niet te vervallen in een scheldkanonnade of louter negativisme maar op een open wijze proberen jouw opvattingen naar voren te brengen met respect voor de opvattingen van de ander.

 • no-profile-image

  Gerrit

  Een fantische idee om deze Citroën D Super uit 1971 op te kopen het logo van deze partij moet er dan wel opzitten,dan kunnen wij vervolgens onder toezicht van de camera deze Citroën D Super en deze partij
  in de shreddermachine werpen.

 • no-profile-image

  -

  -,-?? = een 53-jarige extraverte mede-eigenaar/exploitant van een iets bovengemiddelde melkveehouderij in de zuidelijke helft van ons land.
  vr.gr.

 • no-profile-image

  -

  Ik (als veehouder enz.) heb de indruk, dat GLI IJSSELMUIDEN beseft, dat hij in een democratie leeft.
  Velen beseffen dat niet voldoende, weten schijnbaar niet hoe democratie werkt en hoe we in een democratie met elkaar omgaan, zoals uit de hier ingezonden reakties weer eens blijkt. Het besef, dat er in onze samenleving (aanzienlijke)groeperingen zijn die een andere mening hebben over de werkwijze van boeren dan de boeren zelf lijkt helaas nog steeds niet goed door te dringen.
  IK heb wel eens ergens geleerd, dat sommige boeren wel eens de neiging hebben hun norm tot strandaard te verheffen, als het andere wijkt in hun ogen af.
  Welnu gewaardeerde collega's, zo werkt het in deze samenleving echt niet.
  U moet beseffen, dat anderen ook wel eens een keer gelijk kunnen hebben. Denk hier eens over na en niet gelijk weer gaan schreeuwen.

 • no-profile-image

  Bertus

  Nee zeg, Maar met haar uitspraken kan ze wel een hoop kapot maken voor ons. Zij drukt dingen door de 2e kamer in en als ze een beetje medewerking krijgt kost het ons toch maar weer klauwen geldWij als eenling kunnen zeggen wat we willen maar er word dan ineens niet meer geluisterd naar ons.

 • no-profile-image

  gli

  Laten we ons niet laten verleiden om Marianne Thieme en haar partij bespottelijk te maken. Daar is ook geen reden toe. Je hoeft het niet met haar doelstellingen eens te zijn (en als rustend melkveehouder ben ik dat niet) maar het werkt in de eerste plaats meestal averechts als je dat wel doet. En in de tweede plaats siert het een mens om respect op te brengen voor de opvatting van iemand ook al ben je het totaal oneens met de opvattingen van die ander!

 • no-profile-image

  dirk

  Volgens mij is het een poging om een aantal boeren op stang te jagen. Dat is dus aardig gelukt.
  Dames en Heren, laat u niet verleiden tot uitspraken maar negeer het gewoon.
  Blijf lachen, wij weten wel beter.
  Dirk.

Laad alle reacties (8)

Of registreer je om te kunnen reageren.