172 x bekeken

Akkoord over 7500 groene stages

Bijna drie kwart van de door minister Gerda Verburg van landbouw toegezegde tienduizend stageplaatsen bij groene organisaties is ingevuld.

Onder meer LTO, Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt en Platform Biologica zullen leerlingen praktijkervaring laten opdoen.
Verburg tekende daarvoor gisteren, samen met staatssecretaris van Bijsterveldt van onderwijs, een intentieverklaring met de organisaties. Het kabinet wil dat jaarlijks bijna tweehonderduizend leerlingen uit het voorgezet onderwijs verplicht een maatschappelijke stage gaan lopen.

Verburg levert daar een bijdrage aan met tienduizend werkplekken voor scholieren in de groene sector. “We moeten er alles aan doen om scharrelkinderen te krijgen in plaats van hangjongeren”, aldus de minister. De eerste proefprojecten starten volgend jaar."

Of registreer je om te kunnen reageren.