Redactieblog

976 x bekeken 9 reacties

Seks voor dieren (2)

De mensen achter de actiegroep Seks voor Dieren menen het serieus. Ze vinden het niks dat vrouwtjesdieren in de landbouw ‘het’ maar moeten doen met een rietje of pipet.

Er zou niks gaan boven een echte snuivende stier of een schuimbekkende beer. De mannetjesdieren hebben het volgens de seksbepleiters al niet veel beter. Die staan in steriele k.i.-stations en moeten hun genot delen met een koude dummy en de hand van een verzorger. Da’s allemaal nepseks en de actiegroep gunt ieder dier meer lol dan dit. Dat dit voor de veehouderij erg onpraktisch is, doet er niet toe.

Door een collega werd ik er op gewezen dat het pleit voor vrije dierenseks niet alleen onpraktisch is, maar ook nog eens heel onwenselijk voor de genetische vooruitgang. Zoals ik in mijn vorige weblog al schreef, is er voor vrouwtjes helemaal geen vrije sekspartner te kiezen. Er is er één die zo sterk en machtig is dat hij de zwakkeren de tent uitknokt. Die zwakkere mannetjes zouden wel graag seks willen hebben, maar ja. Het wordt ze door de natuur niet gegund. Ze mogen hooguit toekijken.

Is dat erg? Helemaal niet! Zo worden alleen de sterkste genen doorgegeven. De k.i.-stations bootsen die manier van natuurlijke selectie na door alleen de beste mannetjes aan te houden. De rest is alleen interessant op een bord, in de vorm van entrecote of schnitzel. De actiegroep voor vrije dierenseks wil met vrije seks juist een natuurlijke situatie voor dieren. Maar in feite bepleit ze het tegendeel. Of zijn er boeren die er anders tegenaan kijken?

Foto

Laatste reacties

 • no-profile-image

  rien

  Laten we het niet langer over deze actiegroep hebben. Deze discussie heeft nu al veel te veel aandacht en tijd gehad

 • no-profile-image

  péérke

  Mensen die zich druk maken over plastic seks bij dieren ,moeten ook naar hun eigen omgeving kijken waar talrijke middeltjes van plastic, zoals dildo`s ,vibo`s en gummie poppen verkrijgbaar zijn .

 • no-profile-image

  MGJ Ros

  Helemaal mee eens Margreet! Dierwelzijn vind ik een héél belangrijk punt, maar hoever wil je daar mee gaan? Het gemiddelde varken en de gemiddelde koe in Nederland hebben het vele malen beter dan menig mens in een 3e wereld land, en zelfs dan menig Nederlander (goede huisvesting en voldoende voedsel en water)! Van een actiegroep Vrije seks voor dieren vind ik (net als van de pedopartij) te gek voor woorden dat er überhaubt discussie mogelijk is of het wel of niet zou mogen!!!

 • no-profile-image

  libbe

  GEZOND VERSTAND GEBRUIKEN IS BETER DAN WAANZIN SCHRIJVEN

 • no-profile-image

  wim van gils

  Een typisch voorbeeld van mensen die in de illusie leven dat het dierenwelzijn het hoogst is als ze in 'menswaardige' omstandigheden kunnen leven. De reacties op het forum van de website van deze organisatie spreken boekdelen ...

 • no-profile-image

  toon

  50 jaren geleden hebben we ki uitgevonden om te verkomen de plaatselijke stier of beer een heel dorp besmet. De nadelen zijn veel groter dan de evt voordelen.Buiten het feit dat een natuurlijke bevruchting somd hardhandig kan zijn voor een koe of zeug. Als je besprongen wordt door een stier van 1000 kg

 • no-profile-image

  coen

  Ik ben het helemaal met Margreet eens! De mensen van die actie moeten eens eerst nadenken over wat ze beweren. En laten ze daarna eens gaan bedenken of ze niet wat nuttigers te doen hebben dan boeren tegen te werken of met domme acties te komen.

 • no-profile-image

  klaas

  Als wij onze dikke pietrain beer laten dekken op een zeug, ligt ie vijf minuten later dood. Zou dat diervriendelijk zijn?

 • no-profile-image

  theo

  Met oog op de kleine genetische variatie van tegenwoordig zou het wel goed zijn, dat het voor dieren prettiger zou zijn zullen ook weinig mensen mee oneens zijn, maar dat het erg onpraktisch is zal ik niet ontkennen, maar ja, dat is een kwestie van prioriteiten stellen.Met oog op de kleine genetisch variatie van tegenwoordig zou het wel goed zijn, dat het voor dieren prettiger zou zijn zullen ook weinig mensen het mee eens zijn, maar dat het erg onpraktisch is zal ik niet ontkennen, maarja, dat is prioriteiten stellen.

Laad alle reacties (5)

Of registreer je om te kunnen reageren.