Redactieblog

2 reacties

Niet betreden! Net gespoten!

Pas op! Niet betreden! Net gespoten! Deze ronkende waarschuwingen stonden op een handgeschilderd bord aan de rand van een weiland waar ik met de fiets langskwam. Ik vond het maar een rare waarschuwing, er liepen namelijk pinken in die wei. Dus met dat ‘pas bespoten’ moest het volgens mij wel meevallen.

Een eindje verderop stond een man aan de rand van dat weiland naar de pinken te kijken. Ik vroeg hem of hij dat bord had gezien. Jazeker, dat had hij. Sterker nog, hij had dat bord er zelf neergezet. En het hielp als een tierelier. Niet dat er ook maar één druppel gespoten was, welnee. Maar sinds dat bord er stond, had hij geen last meer van dagjesmensen die zomaar hun tuinstoelen in het gras zetten voor een royale picknick en een potje voetbal in het toekomstige kuilvoer

,,Maar die pinken dan?” vroeg ik. Als ze zien dat er vee graast, dan zullen ze die waarschuwing toch ook niet serieus nemen? Daarop moest de boer hartelijk lachen: ,,Ach, die stadsen, die snappen dat toch allemaal niet.”

Om eerlijk te zijn vond ik dat bord wel een creatieve vondst. Maar of het nou zo geweldig helpt om het imago van de boerenstand hoog te houden? Dat betwijfel ik.

Foto

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Luc Callemeyn (B)

    Ik was vele jaren geleden op het Landbouwsalon in Brussel (Agribex) en daar had ik een gelijkaardige ervaring. Ik kwam voorbij een standje van een project voor landbouwverbreding (5b-project) en daar stond een reuzemand met echt de heerlijkste producten die je je maar kan voorstellen, appels, peren, wortelen, radijzen, bloemkool. Echt een palet groenten met de mooiste kleuren die zo recht van het boerenland kwamen. Maar er stond een bordje bij:”Opgelet, deze groenten zijn behandeld en kunnen niet geconsumeerd worden”. Ik was daar nu zo kwaad om dat deze heerlijke boerenproducten zo’n opschrift meegekregen hebben dat ik het bord verstopt heb, de stand was toen nog onbemand, maar toen die jongedame daar terug was heb ik haar serieus de mantel uitgeveegd. Dit kon volgens mij echt niet! Hoe kunnen wij als boer aan promotie en marketing doen voor onze eerlijke producten als op een stand op de beurs daar zo’n opschrift bij staat. Ik kon me al voorstellen dat daar een foto van in de krant stond de volgende dag, of bij een onverwachte gelegenheid. De jongedame aan de stand weerde zich ook duchtig en haalde dezelfde redenen aan als hierboven dat het was om de bezoekers (dieven) af te schrikken, en dat dit bord er enkel stond als de stand onbemand was. Die (ondertussen) mevrouw volgt nog steeds allerlei projecten op, wij komen elkaar nog dikwijls tegen, maar het is nooit echt goedgekomen tussen ons.

  • no-profile-image

    jannes

    Zo'n blauw bordje met 'verboden toegang' wil ook helpen. Of een bordje met info over de dieren/gewas op het betreffende perceel, met telefoonnummer. Is misschien nog wel beter. Maar het blijft jammer dat er mensen zijn die geen respect hebben voor een ander zijn bezit. Je gaat zelf toch ook niet ongevraagd bij 'die stadsen' in de tuin zitten?

Of registreer je om te kunnen reageren.