Redactieblog

1617 x bekeken 11 reacties

Wel of geen bloot aan de muur?

Garages hangen er vol mee: kalenders van halfblote dames. Maar in een boerenschuur zie je ze niet. Terwijl er hele mooie posters bestaan.

,,Is het je wel eens opgevallen dat er in een tanklokaal of een aardappelschuur nooit een poster hangt met Playmates?” Daar wees een boer me op die net zijn auto had opgehaald van de garage. Daar had de muur volgehangen met halfblote schonen. Inderdaad, ik heb types als Samantha Fox of Pamela Anderson nog nooit op een boerderij aangetroffen, maar in garages wel.

Ik vroeg de boer waarom er bij hem eigenlijk niks hing. Er was namelijk plek zat. ,,Mag niet van mijn vrouw”, grapte hij. Maar los daarvan: zou hij het überhaupt willen? ,,Och, neuh.” Het kwam er op neer dat hij een poster van een fraaie topkoe eigenlijk veel liever had. Dat vond ik een ontzettend politiek correct antwoord en dus geloofde ik het maar half. Daarom nogmaals: waarom garagepersoneel wel en boeren niet? Hebben boeren geen oog voor vrouwelijk schoon? Geen humor? Is er geen plek aan de muur? Is een beetje pikanterie in de boerenwereld taboe?

Dat laatste geloof ik in elk geval niet. De kalender met farmbabes, een studentenproject van de landbouwschool in Dronten, liep vorig jaar als een trein. Ook herinner ik me de poster die door CR-Delta een paar jaar terug op de NRM werd uitgereikt: bloedmooie, schaarsgeklede vrouw op motor houdt mooie koe aan halster. De boer waar ik was, had hem ook. Maar niet aan de muur. ,,Nee zeg, wat denk je wel niet van me?” Ik dacht niks, en volgens mij denken de meeste mensen niks. Of zie ik het verkeerd? Wie legt mij uit waarom er in grijze boerenschuren nooit posters met kleurige ‘babes’ hangen?

Foto

Laatste reacties

 • no-profile-image

  jtg. nas

  wel aan de muur kom maar een keer bij ons kijken www.jannas.nl

 • no-profile-image

  M.D.Kager

  Waarom wel of waarom niet weet ik niet bij mij heeft de zaterdag hulp in iedergeval een schone dame vereeuwigd op een mooi papier aan de sorteermachine gehangen hij vond de rondingen net even mooier dan de ronde aardappels en ik ook

 • no-profile-image

  M.D.Kager

  Waarom wel of waarom niet weet ik niet bij mij heeft de zaterdag hulp in iedergeval een schone dame vereeuwigd op een mooi papier aan de sorteermachine gehangen hij vond de rondingen net even mooier dan de ronde aardappels en ik ook

 • no-profile-image

  harry

  Alhoewel bij ons ook wel het een en ander aan de muur hangt, houden we het wel redelijk "netjes". Maar dat neemt niet weg dat het wel mooi of bijzonder dient te zijn om bij ons een plaatsje te verdienen. Misschien iets voor de vrouwlijke redactieleden van de Boerderij ?

 • no-profile-image

  Max Van der Lubbe

  Ik heb meestal wel wat te zeggen of te scrijven als me wat gevraagd wordt, maar hier heb ik werkelijk geen antwoord op. Toch komt het me als iets vanzelfsprekends voor. Nu heb ik in geen 60 jaar een Hollandse boer gesproken waaruit moet blijken dat er niet veel veranderd is over de jaren.:-)

 • no-profile-image

  Peter

  Het is nu wachten op geschikte middenplaten in de boerderij die we voor dit doel kunnen gebruiken.

 • no-profile-image

  aarnoud

  Wat een pulpartikelen in "Boerderij". Ben blij mijn abonnement enige jaren geleden te hebben opgezegd.

 • no-profile-image

  johan

  mischien zijn de boeren wel bang voor jouw weblog, jij maakt je immers al druk om een vrouw dit op een gazonmaaier zit...

 • no-profile-image

  marc

  Onze RMO vond het jammer dat er dit jaar een minder mooie kalender aan de muur hing. Trouwens een playmate op de middenplaat van boerderij lijkt mij in ieder geval niet zo eens een slecht idee.

 • no-profile-image

  to

  Misschien wel uit respect voor de vrouw. Al zou je het misschien niet direct verwachten boeren zijn best vrouwvriendelijk.

 • no-profile-image

  W Zandbergen

  Wanneer worden wel van die(lelijke) blote vrouwen via tv uitgezonden, maar geen mooie koeien? Daarom!

Laad alle reacties (7)

Of registreer je om te kunnen reageren.