Redactieblog

Feestvreugde rondom Gecombineerde opgave

De buit is binnen. Boeren die de Gecombineerde opgave tot 2 weken te laat indienden bij Dienst Regelingen worden niet gekort op de subsidie.

Brussel heeft namelijk deze week besloten dat opgaven die tussen 15 mei en 31 mei binnenkwamen bij Dienst Regelingen hiervoor niet in aanmerking komen.

Wel korting bij toeslagrechten

Nederland had Brussel gevraagd soepel om te gaan met de Gecombineerde opgave én aanvraag toeslagrechten, zoals ik eerder in mijn weblog schreef. Dit feestje gaat niet door. Boeren die te laat waren met de aanvraag toeslagrechten, dus na 15 mei, worden wel gekort.

10.000 boeren hebben mazzel

Zo’n 23.000 boeren waren te laat met het indienen van de opgave, daarvan vragen er 10.000 subsidie aan. Zij hebben dus mazzel, ze krijgen niet te maken met een korting. Minister Veerman vroeg bij de Europese Commissie om versoepeling, omdat boeren tegen problemen aanliepen bij de aangifte. Dienst Regelingen was niet altijd bereikbaar en de aangifte via internet verliep ook niet altijd soepel, mede door computerstoringen bij de uitvoeringsorganisatie van LNV. Alles is nu toch nog goedgekomen. Althans voor boeren die tot 2 weken na 15 mei de opgave hebben ingediend. Wie nu nog te laat is, moet zich diep schamen.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.