Redactieblog

1 reactie

Weidepicknick

Het was mooi weer de afgelopen dagen, dus toog ik met het hele gezin uit fietsen. We waren niet de enigen, het wemelde van de mensen die er op uit gingen.

Het was mooi weer de afgelopen dagen, dus toog ik met het hele gezin uit fietsen. We waren niet de enigen, het wemelde van de mensen die er op uit gingen. Tot mijn stomme verbazing zag ik ook dagjesmensen in een weiland. Ze hadden zich geïnstalleerd, compleet met tuinset , parasol en koelbox. En nee, ze zaten niet een beetje aan de kant zo van: oei, als de boer ons maar niet ziet. Niks daarvan. Ze zaten met hun hele heisa in het midden. Daar was immers lekker veel ruimte. En het hoge gras was pas gemaaid, dat was helemaal reuzehandig. Dat het nog kuilvoer moest worden, daar wisten ze ongetwijfeld niks van.

Ik durfde het aan om zo’n weidepicknicker te vragen wat hij eigenlijk aan het doen was.
‘Picknicken en een beetje voetballen. Hoezo?’
‘Maar u zit in een weiland’.
‘Is dat zo? Ik zie anders geen koeien.’
‘Nee, die staan een weiland verderop.’
‘Ik zie ook nergens een bordje dat je hier niet mag picknicken.’

Tja, daar sta je dan. Ik moest toen wel concluderen dat veel mensen een weiland zonder vee beschouwen als openbaar groen. Ligt dat aan de burger? Ik weet het niet. In elk geval denk ik dat boeren die geen snoeppapiertjes en lege bierflesjes in hun kuilvoer willen een verboden-toegangsbordje bij het hek moeten zetten. En een prullenbak.

Foto

Eén reactie

  • no-profile-image

    chantal

    Dus de boer moet weer aanpassingen treffen.... NEE, Mensen zouden gewoon eens meer respect moeten hebben voor spullen van een ander. Dus ook voor de weilanden van een boer! Die zijn niet bedoeld om te picknicken, of honden in te laten speuren (zoals bij ons wel eens is gebeurd, zonder vragen)....En als je dat dan wilt, heb dan in ieder geval het fatsoen om even aan de boer te vragen of het oké is!

Of registreer je om te kunnen reageren.