Redactieblog

Internetapplicatie Gecombineerde opgave is gebruiksvriendelijk

Als het werkt is de Gecombineerde opgave via internet goed te doen. Martijn ter Horst dook voor de tweede keer achter de computer.

Zoals te lezen is in mijn vorige weblog, lukte het mij afgelopen maandagavond niet de Gecombineerde opgave in te vullen via de internetapplicatie van Dienst Regelingen (DR). Ik geef niet snel op, dus heb ik het gisteravond weer geprobeerd, mét succes. Zonder enige problemen kon ik via het LNV-Loket inloggen in de opgave. De applicatie is overzichtelijk en met veel gemak heb ik alles ingevuld. Het kostte mij amper twee uur tijd.

Ik vind de internetopgave gebruiksvriendelijk. Ook voor boeren die niet elke dag met computers werken. De applicatie helpt je stap voor stap door de opgave heen. Als je het even niet meer weet kun je op de vele zichtbare vraagtekens klikken en je krijgt extra informatie. Maak je fouten, dan krijg je dat ook direct te zien, totdat je de fout opgelost hebt.

De eindsprint naar 15 mei is begonnen. Uit de laatste cijfers van DR blijkt dat de helft van alle boeren, ruim 47.000 stuks, de opgave inmiddels heeft opgestuurd. Voor het weekend was dit nog maar een kwart. Ruim 6.600 boeren vulden de opgave via internet in. Dit is 14 procent. Daarmee overtreft het aantal ingestuurde elektronische opgaven vooralsnog de doelstelling van 10 procent van de uitvoeringsinstantie van LNV. Jammer dat de applicatie geregeld te maken heeft met kinderziektes. Het hadden er nu al veel meer kunnen zijn.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.