Redactieblog

353 x bekeken 5 reacties

Boer zoekt vrouw

Boer zoekt vrouw is weer begonnen. Zou het weer zo’n hit worden als de eerste serie? De wensen van de boeren waren soms wel erg oubollig.

Het is weer zover. Boer zoekt vrouw is weer begonnen. De aftrap van de tweede serie vond gisteravond plaats. De eerste serie werd nog voor de start zeer kritisch beoordeeld. Zou zoiets wel goed zijn voor het imago van de landbouw? En waarom vrijgezelle boeren? Waarom niet Postbode zoekt vrouw? Of vuilnisman, of stratenmaker…Nee hoor, het werden boeren.

Het is me nog steeds een raadsel waarom, maar feit is dat het programma een hit werd. Ik ben benieuwd of dat de tweede keer weer gaat lukken. De geschiedenis leert dat één keer leuk is, maar tweede en volgende keren nauwelijks. Denk aan Big Brother , wie kijkt daar nu nog naar?

Enfin, gisteravond heb ik een klein stukje van Boer Zoekt Vrouw, deel 2 gezien. En weer gingen mijn tenen kromstaan. Vooral toen de boeren in het kort hun ideale vrouw mochten omschrijven. De één zocht een betrouwbare vrouw, de ander had een wedje gemaakt met zijn broer: wie het eerst aan de vrouw was, mocht op de boerderij blijven wonen. Weer een ander zocht een vrouw omdat zonder nageslacht de boerderij zou ophouden te bestaan en zo waren er nog wat wensen. Ai, ai, ai. Dat gaat geen volle postzakken opleveren, vrees ik. In september gaat de serie echt beginnen. Dan zullen we het zien.

Foto

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Paul

  Ik vind dat de boeren in het programma goed overkomen. En stiekem houdt iedereen wel een beetje van oubolligheid, ten minste geen oppervlakkige figuren, maar jongens met wensen uit het hart.

 • no-profile-image

  Roy Gotink

  Boer zoekt vrouw is een hartstikke mooi programma. Het laat tevens een veelzijdig aantal werkzaamheden/activiteiten op de boerderij zien, ook de minder leuke. Verder weet ik niet of boerenjongens nou ouderwetser zijn dan 'normale' jongens. Er zijn natuurlijk altijd uitbijters die het soms zelfs beter doen dan die 'normale' jongens. Daar komt bij dat de ouders hier ook aan bij kunnen dragen door in de jeugdjaren niet al te veel beslag op hun kinderen te leggen. Als ze graag uit willen gaan op zaterdagavond, dan moet dat ook kunnen. Een keer melken op zondagochtend kan natuurlijk wel, maar als het ieder weekend moet, dan schiet het uitgaan er vaak bij in en raken zulke jongens in een isolement terecht. In zo'n situatie bestaat het weekend dan uit werken voor papa, ook al heb je er zelf liefhebberij in. Tja, dan is er gelukkig nog 'Boer zoekt vrouw' van de KRO en die helpt je wel opweg. Maar als ze dan plotsklaps met camera voor je staan en vragen wat voor type er moet reageren op jouw filmpje, dan wordt er naar de tafel gekeken (daar staat het niet op) dan maar eens naar het plafond (daar staat het ook al niet) nou, dan komt er wel iets uit dat er op neer komt dat het een mooie vrouw moet zijn, gelijk de koeien in de stal. Geef ze eens ongelijk!!! Niemand zegt toch op zo'n moment van, 'ja doe dr maar een uit de menigte', of 'als het karakter maar goed is'. Ieder mens heeft zo zijn voorkeuren en hiervoor heb ik gelezen dat boeren ook mensen zijn!

 • no-profile-image

  Rupku

  Nou nou... niet echt enthousiast... check 't forum maar eens.. dan zie je wel dat 't echt wel populair is. En niet alleen 't forum, maar ook de kijkcijfers liegen er niet om!! Groet Rupku

 • no-profile-image

  Elly

  Ik zou een programma maken van: houdt boer van vrouw ???? Of: vrouw heeft boer

 • no-profile-image

  Pieter

  het was weer een hele mooie aflevering

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.