Redactieblog

15 mei is 15 mei

Aan de uiterste inleverdatum van 15 mei wordt niet getornd. Dit schrijft Martijn ter Horst in zijn weblog over de Gecombineerde opgave 2006.

De klok tikt door. Na vandaag nog drie dagen en dan moet de Gecombineerde opgave bij Dienst Regelingen (DR) liggen. Om precies te zijn, maandag 15 mei voor 24.00 uur. Een woordvoerder bevestigde mij zojuist dat aan deze datum ‘absoluut niet’ getornd wordt. Eerder was daar misschien nog sprake van. Vorige week sprak DR-directeur Peter Draaisma nog ‘vooralsnog vast te houden aan 15 mei’ en hij voegde er aan toe dat ‘met Brussel wordt over van alles wordt gepraat.’ Nu blijkt dus: 15 mei is 15 mei!

Het wordt dus zweten voor een hele grote groep boeren. De laatste tellingen van DR kreeg ik net binnen. Een derde van de boeren moeten de opgave nog opsturen. Er zijn nu 64.081 opgaven binnen, waarvan 8.008 via het internetprogramma op het LNV-Loket. Een gigantische bulk moet nog dus nog richting Assen. Via internet kan de opgave ingevuld worden tot maandagnacht. Na vandaag per post opsturen heeft geen zin, want maandag moet de envelop binnen zijn. Ik heb nog wel een laatste tip. Je kunt maandag nog zelf in de auto en naar één van de kantoren van DR rijden en het daar afgeven Voor de duidelijkheid: DR heeft kantoren in Assen, Roermond, Deventer, Den Haag en Dordrecht.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.