Redactieblog

7 reacties

Zeurende buurman

Verplaats u eens in de werkweek van een burger. Binnenzitten, telefoneren, vergaderen en in de file staan. Is het dan niet begrijpelijk dat je op zaterdag geen mestinjecteur voor je deur wilt zien en ruiken?

,,Mijn buurman zanikt als ik op zaterdag mest uitrijd”, mopperde een lezer. ,,Die lui snappen gewoon niet dat ik geen kantoorbaan heb.” Hij nam flink de tijd om tegen mij zijn hart te luchten. ,,Die stadslui zijn allemaal sukkels, die weten niks van boeren.” Dat laatste kan goed kloppen. En het is niet eens zo gek, want wie vertelt ze hoe het werkt? Deze boer in elk geval niet.
Hij stond tegen mij te tieren, maar hij was toch echt aan het verkeerde adres. Ik weet namelijk vrij goed hoe het toegaat op een boerderij. Hij kon dus beter eens met die buurman gaan praten. ,,Ja maar je denkt toch niet dat ik daar zomaar ga aanbellen?”, vroeg deze mopperboer verontwaardigd.
,,Waarom niet?”
,,Nou, daarom niet!”
Daar had ik niet veel aan. En de buurman ook niet.

Toen gaf ik de boer een overweging mee. Als hij nou eens in de schoenen stond van die buurman? Stel, je hebt de hele week in een muf kantoor gezeten, getelefoneerd, vergaderd, naar computerschermen getuurd en in de file gestaan. Is het dan niet heerlijk om in het weekend in alle rust in je eigen tuin te kunnen zitten? ,,O vast wel”, zei de boer. ,,Maar dat kan toch ook als ik aan het gieren ben?”

Ik ben er maar over opgehouden. Ik geef niemand gelijk of ongelijk. Maar ik heb zo mijn twijfels of het ooit goed komt met die dialoog tussen boeren en burgers

Foto

Laatste reacties

 • no-profile-image

  s.braaksma

  Natuurlijk moet je op zo'n buurman reageren. En ga dan vooraf na of het beslist op zaterdag moet of dat het misschien net zo goed op een andere dag kan.

 • no-profile-image

  a3 van der laan

  Doe normaal en gebruik je verstand en gier op een andere dag van de week en je hebt een vrolijke buurman.

 • no-profile-image

  kamphuis

  Ik denk dat ze niet in de gaten hebben waar ze wonen, en ze niet weten dat boer of loonwerker ook de kost moeten verdienen en dat gaat niet zo als bij hun in 38 uur, en ze moeten van de boer eten.

 • no-profile-image

  johan

  Ook wij rijden mest uit 200 meter van een dorp. We proberen dat niet op zaterdag te doen maar als het weer niet meewerkt heb je soms geen keus dus dan moet het maar.We hebben nooit problemen gehad.

 • no-profile-image

  danny

  Is natuurlijk wel zo dat er rust moet zijn, maar als druk is moet er gewoon een uitzondering zijn want de zondag kan die kerel ook wel uitrusten.

 • no-profile-image

  jan de boer

  Waarom op zaterdag? Er zijn toch meer dagen? Houd eens rekening met een ander krijg je meer begrip en waardering.

 • no-profile-image

  Martijn Fokkink

  Ik ben van mening dat de boer inderdaad een punt heeft. De betreffende buurman mag het dan wel niet prettig vinden dat die boer op die dag de mest uitrijdt op de plek waar de buurman er last van heeft, maar wanneer je niet tegen een naar luchtje kunt die op bepaalde tijdstippen in de verschillende seizoenen je neus binnen dringen moet je niet op het platteland gaan wonen. Basta! Van oorsprong zijn op het platteland boeren, die boeren houden dieren, die dieren produceren mest en de mest moet op het land om gewassen te laten groeien, dat is NATUUR. En wanneer je als mens niet tegen die dingen kunt moet je een ander plekje zoeken om te gaan wonen. Het klinkt heel zwart-wit, maar zo denk ik er over.

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.