1 reactie

Dierenwelzijn mis in grote steden

Henk Dokter
De Dierenbescherming heeft haar aandacht verlegd van het platteland naar de grote stad. Misstanden rond dierenwelzijn zijn daar dus ook te vinden.

Het doet me wel deugd. Niet vanwege de grootstedelijke dierenkwellerij, maar omdat de boerderij niet langer het exclusieve - en zeer misplaatste - domein schijnt te zijn van misstanden.

Grote misstanden legt de Dierenbescherming niet bloot. De organisatie heeft alleen gekeken naar de aandacht voor dierenwelzijn bij de politieke partijen in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht. Die is nihil tot schaars, zo blijkt uit de geraadpleegde verkiezingsprogramma’s. PvdA, CDA en D66 doen er niets aan, de Leefbaar- en liberale fracties evenmin. GroenLinks, SP en enkele lokale partijen hebben meer aandacht voor het dier en zijn welzijn, lees ik.

Zouden de grote steden misschien grotere problemen hebben met mensen die er tegenover elkaar staan, dan met dieren? Deze gedachte bekruipt mij spontaan. Iedere gemeente moet een wethouder Dierenwelzijn aanstellen, vindt de Dierenbescherming. Wat zou die moeten doen? Welnu: zwerfdieren opvangen, dierenambulances en asielen financieren, circussen verbieden, kinderboerderijen controleren en in gemeentelijke kantines alleen scharrel- en/of biologische en vegetarische gerechten aanbieden.

Ik denk niet dat wethouder Dierwelzijn de felstbegeerde functie is bij de collegevorming na de komende verkiezingen.

Foto

Eén reactie

  • no-profile-image

    Reinder

    Nog meer ambtenaren ? Nee toch

Of registreer je om te kunnen reageren.